Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Oversikt informasjon om Koronasmitte ved St. Svithun vgs

Her lagrer vi den informasjonen vi har lagt ut tidligere på hjemmesiden, slik at dere kan gå inn å se om det er noe man evt ikke har fått med seg.

Info 16. mars

Skolebygget er stengt for elever fra fredag 13. mars

Fra og med mandag 16. mars vil undervisning og læringsoppdrag bli formidlet digitalt slik at elever kan arbeide hjemmefra.

Resepsjon og sentralbord (tlf. 51597300) har for tiden åpningstid i kjernetiden klokka 10.00-14.00 hver dag.

Vi anbefaler ikke at du oppsøker skolebygget med mindre det er helt nødvendig. Det er bedre at du tar kontakt på telefon eller over e-post direkte med den du vil snakke med. Se nederst på siden for kontaktinformasjon.

Elever som ikke har fått hentet ut læremidler fra skolebygget tar kontakt med skolens resepsjon på tlf. 51597300. Elever som ikke er i karantene kan hente bøker selv etter avtale. Elever som er i karantene må få hjelp av andre til å hente materiell etter avtale.

Smittevern

Vi følger påleggene fra helsemyndighetene når det gjelder håndtering og forebygging av smittefare. Skolen ber alle elever ta medansvar for å gjennomføre alle tiltak også i perioden med stengt skole. Vi minner særlig om viktigheten om å følge pålegg om å unngå fester og treff med mange deltakere. Folkehelseinstituttet har gode hjemmesider med oppdatert og faglig begrunnet informasjon.

Informasjon fra folkehelseinstituttet

Informasjonsfilm til barn og unge om Koronaviruset

Informasjon om hjemmekarantene fra FHI

Skolen ber elever om å holde seg kontinuerlig oppdater om anbefalingene som kommer fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og UD.

For russen forstår vi at dette kommer på et tidspunkt som mange har sett frem til lenge, men vi ber russen om å spare fest, rulling og feiring til situasjonen er over med hensyn til både egen og andres helse.

Rådgiverne vil være tilgjengelig mandag til fredag - sjekk denne linken for mer info.

Det vil komme en oppdatering på hvordan vi gjør med aktivitetsfag innenfor idrettsfag, toppidrett og i kroppsøving.

Skolen er bemannet, men det enkleste er å ringe eller sende e-post direkte til den du vil snakke med.

Du finner kontaktinfo til de ulike trinnlederne her:

Oversikt over ansatte finner du her. Ta kontakt dersom du lurer på noe, og hold deg orientert om utviklingen av Koronaviruset.

Info: 8. mars

Vi har nå fått testresultatene for alle testede nærkontakter ved St Svithun vgs skole. Alle testene er negative (disse elevene kommer likevel til å holde seg hjemme i avtalt karantenetid). Vi har derfor fått beskjed om at sannsynligheten for at flere er smittet på skolen er meget lav.

Noen elever vil inngå i det som kalles «lavrisikokontakter» («å ha vært i nærheten av en person som er bekreftet syk, uten å ha hatt nærkontakt»). Det er ikke nødvendig for lavrisikokontakter å holde seg hjemme. Dersom man blir syk, med hoste, kortpustethet eller feber, så skal man ringe til koronatelefonen ved legevakten: 51 91 40 30. Andre symptomer, som hodepine, snue eller tett nese gir ikke grunnlag for å mistenke koronasmitte.

Området i Nord-Italia som defineres med «vedvarende smitte» er nå utvidet, til å dekke hele Italia nord for Roma. ALLE som har vært i området skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst. Elever som har vært sammen med andre som nå starter karantene regnes ikke som «lavrisikokontakter» og kan gå på skolen.

Det finnes gode opplysninger på helsenorge.no. Har du spørsmål som du ikke finner svar på der, så kan du ringe 815 55 015

Utvidede anbefalinger om karantene:

Personer som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser, ikke ta offentlig transport, og unngå andre steder der man lett kommer nær andre.

Områder med spredning av covid-19:

Områder med spredning -  FHI
Områder med vedvarende smitte. Utbredelsen av viruset øker stadig, og rådene kan endres på kort varsel. Spredningen av viruset regnes å være utbredt i enkelte regioner i fastlands-Kina, Iran, Sør-Korea og regioner i Nord-Italia. Spredningen regnes å være lokal i Hong Kong, Singapore og Japan. Opphold kun på flyplass i disse områdene regnes som lav risiko og gir som hovedregel ikke grunnlag for testing eller karantene.
www.fhi.no

Skolen er i tett kontakt med smittevernkontoret i Stavanger og følger fortløpende de rådene vi får.

Tirsdag 28. januar 2020
Kl 18.00
Sted:
St. Svithun vgs, Ytre Eiganesvei

Det er Oilers-kamp samme kveld. Vi anbefaler derfor besøkende å ta kollektivtrafikk.

Universitetet i Stavanger, i samarbeid med NITO og NHO, inviterer alle jenter i videregående skole til Teknologiaften, 12. februar.

Nå skal det bli enklere å finne den informasjonen du trenger.

Onsdag morgen 4.12 vil alle vg3 elever få tilbud om gratis vaksine mot meningokokk på skolen.

ONSDAG 4. desember KL. 19.00-20.30, GAND VIDEREGÅENDE SKOLE