Smittevern St. Svithun vgs

Skolen er fra og med 15.04 til og med 30.03 på rødt nivå.

På rødt nivå har vi fokus på følgende:

1. Ingen syke skal møte på skolen
  2. God hygiene og forsterket renhold
  3. Kontaktreduserende tiltak:
  • Elever som blir syke/får symptomer i løpet av dagen går hjem og varsler kontaktlærer om dette.
  • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
  • Husk håndvask, hånddesinfeksjon og gode hosterutiner.
  • Renholdsteamet har kontroll styrket renhold. I tillegg utpekes elev til å vaske over pultene ved klassebytte.
  • Dele inn elever i mindre grupper – mål: halvere antall kontakter
  • Klasser deles over to klasserom etter behov
  • Rullering av fysisk oppmøte på trinn. Ett trinn inne om gangen. (Se egen plan på nettsidene våre)
  • Det vil bli publisert en egen plan for undervisning på skole og hjemme. Elever som er satt opp med undervisning på skolen går direkte til oppsatt rom og begrenser bevegelser i fellesarealer. Ved rombytte i pauser holder elev seg i klasserom de var på frem til slutten av friminuttet eller oppholder seg ute.
  • Elever bør ha faste plasser i hvert klasserom eller faste samarbeidspartnere/-grupper. I fag med elever på tvers av klasser etterstrebes det at elever sitter klassevis. Kontaktlærer lager klassekart for fellesfagene. Faglærer lager klassekart i fag hvor elevene er blandet fra forskjellige klasser.
  • Plassene bør orienteres samme vei slik at elever ikke sitter ansikt til ansikt.
  • Bokskap stenges. Elever oppbevarer bøker hjemme og tar med seg nødvendige bøker på skolen.
  • Alle skal holde minimum en meter avstand til andre til enhver tid
  • Unngå trengsel og store samlinger
  • Det vil være egen ordning for kroppsøving og de andre praktiske fysiske fagene. Elever får informasjon av faglærer.
  • Begrens bruk av offentlig transport så langt som mulig.

I videregående skoler blandes elevene i ulike fag og det er derfor ikke mulig å innføre faste kohorter slik som på lavere skoletrinn. Det er derfor særlig viktig at de øvrige smitteverntiltakene gjennomføres.

Informasjon elevfravær skoleåret 20/21

Regjeringens informasjon til foreldre om koronavirus

Kolumbus råd om buss til og fra skolen (PDF, 63 kB)