14 Svithun-elever i listen over Rogalands 50 beste utøvere i 2014

I år som tidligere markerer tidligere og nåværende elever ved St Svithun seg i Stavanger Aftenblads liste over de 50 beste idrettsutøverne i Rogaland. Vi gratulerer utøverne med fantastiske prestasjoner i 2014!

Fjorårets plassering står i parentes.

Alexander Kristoff nr1

1. Alexander Kristoff (2), sykling
For en sesong! Ble første norske sykkelrytter til å vinne et av monumentene, Milano-Sanremo. Tok to etappeseiere i Tour de France, ble nummer 8 i VM, i en løype som ikke passet ham, og vant en rekke etappeseiere i store, internasjonale ritt. Sammenlagtseier i Tour des Fjords på hjemmebane. En verdensstjerne.

Brede Hangeland nr3

3. Brede Hangeland (3), fotball
Er definitivt på nedadgående kurs, og sliter med å spille fast i Crystal Palace. Er likevel den eneste nordmannen i Premier League. Har sagt nei til landslaget.

Sven Erik Bystrøm nr6

6. Sven-Erik Bystrøm (37), sykling
22-åringen fra Østerhus-Ridley hadde ikke vunnet ett eneste ritt i 2014 før U23-VM i spanske Ponferrada i september. Der kuppet han hele rittet og ble verdensmester etter en mesterlig avslutning. Er nå blitt proff i Team Katjusja.

9. Camilla Herrem (18), håndball
Fortsatt en av landslags største yndlinger, med stabilt vingspill og stor kontringsstyrke. Vant EM-gull søndag. Har vært utenlandsproff i rumenske Baia Mare siden august.

17. Ole Erevik (16), håndball
Fortsatt førstevalg på landslaget, men pustet i nakken av yngre konkurrenter. Solid i Aalborg. Var skadet da Norge feilet med å kvalifisere seg til VM i Qatar i avgjørende kvalifisering mot Østerrike.

20. Yann-Erik de Lanlay (21), fotball
Var god i vår, da Viking var gode, men falt i prestasjon med resten av laget. Har likevel vært å se på U23-landslaget. Har proffpotensial.

24. Birkir Bjarnason (6), fotball
Tilbake i Pescara i italiensk serie B, etter utlån til Sampdoria og serie A i fjor. En liten nedtur klubbmessig, men har levert for Islands A-landslag i høst.

25. Stian Skjerahaug (28), turn
Ble beste nordiske turner i VM, nummer 62 av 311 turnere i en verdensidrett, med 82,331 poeng i den individuelle mangekampkonkurransen i VM. Har i høstet turnet for Grötzingen i Bundesliga.

27. Per Magne Florvaag (ny), friidrett
Til tross for en ryggskade satte Sandnes-gutten ny norsk, juniorrekord i stav med 5,45 m. Tok NM-gull for junior og sølv i senior-NM.

34. Tormod Hausken Jakobsen, (ny), sykling
21-åringen fra Østerhus-Ridley kuppet hele NM i fellesstart på Eidsvoll, da han viste fram spurtegenskapene og vant NM-gullet med en fantastisk avslutning. deltok også i Tour des Fjord og Artic Race of Norway.

42. Erlend Blikra (ny), sykling
Er fortsatt juniorrytter (17 år), men en av de mest lovende sådan, med veldig stor kapasitet. Norsk juniormester i tempo, sølv i fellesstart-NM junior. Deltok i tempo (junior) og fellesstart i VM i Spania.

Erik Gidskehaug

44.Erik Gidskehaug (ny), svømming
Nordisk mester på 800 m fri og ranket som nummer én på denne distansen for 17-åringer i Europa. Bryne-gutt og Madla-svømmer i klar framgang.

Anne Vilde Tuxen

49. Anne Vilde Tuxen (ny), stup
Randaberg-stuperen oppnådde karrieren beste prestasjon da hun ble nummer seks i finalen i tårnstup i i junior-EM i Bergamo. 16-åringen har OL i Tokyo i 2020 som et langsiktig mål.

50.Eirik Tage Johannessen (43), golf
Har ikke hatt noen stor sesong, men er tredje beste nordmann på verdensrankingen. Har falt ytterligere siden 2013 og er nede på 1290. plass. Klarte heller ikke denne høsten å kvalifisere seg til Europa-touren.

Del denne artikkelen på: