Turer

Sykkeltur
Alpene

Turer på VG1

Høsttur 

Høstturen i VG1 er en fottur i Frafjordheiene som gjennomføres i september. Ruten går fra Høgaleitet og inn til Blåfjellenden hvor vi overnatter på DNT sin hytte. Fra Blåfjellenden går turen vestover, ned Fidjadalen og til sørvestenden av Fidjavatnet. Her overnatter vi i telt/lavvo. Siste dagen går forbi Månvatnet, fjellgården Mån og Månafossen før vi ankommer Eikeskog. Dagsetappene er rundt syv kilometer, og turen går i relativt slakt terreng med god sti. Turen har fokus på tilvenning, og temaer som oppakning, utstyr, førstehjelp, ferdsel og orientering er sentrale i forberedelse og gjennomføring. 

Vintertur i Sirdal

Den første vinterturen på idrettsfag legges til Sirdal – Ådneram. Her nyttes turistforeningshytte eller beredskapshytta ”Frikvarteret” som base. Det legges opp til 4 dager på Ådneram; 1 dag skilek, 1 dag fjellskiløping/langrenn (tur og innlæring) i tillegg til 2 dagers alpinopplæring i Ådneram skitrekk. Elevene vil få opplæring omkring ferdsel, bekledning og orientering på vinterstid , samt grunnleggende innlæring i alpint, i tillegg til frikjøring. 

Kanotur
Skiskyting

Turer på VG2

Kanotur

I løpet av videregående praktiserer vi friluftsliv i ulike naturmiljø og til ulike årstider. I VG2 gjennomfører vi en kanotur på høsten. Med sekkene godt spent fast i kanoene seiler vi av gårde i herlige omgivelser. Med litt øving sitter padleteknikken, og da er det bare å kose seg frem til leirplass. Her får vi mulighet til å opprette en fin leirplass for overnatting ute, med leirbålet som det naturlige samlingspunktet.

Livreddende ferdigheter og kameratredning er noen av fokusområdene for turen, og hvis omgivelsene tillater det prøver vi oss gjerne i noen enkle stryk. 

Alpene_gruppe
Seiltur

Turer på VG3

Seiltur

Hver høst reiser 3. klasse på en 3-dagers seiltur med «Caroline av Sandnes». http://www.caroline.no/. Elevene lærer å seile, heise storseil, navigere på sjøen og knytte knuter. Overnatting skjer i byssen om bord i båten og i lavvo. Dette er en sosial tur med fisking, avslapning, bading, bålkos og quiz om kvelden. 

Alpene

Som en del av undervisningen i faget Aktivitetslære Vg3 drar vi på en 8 dagers tur til fantastiske Zillertal i Østerrike. Her får du mulighet til å videreutvikle ferdighetene du har opparbeidet deg i løpet av Vg1 og Vg2 under flotte forhold og omgivelser. Det finnes løyper for enhver smak - nybegynnere, eksperter, jibbere eller freeridere.

Under oppholdet i Zillertal har vi stort fokus på sikkerhet, og i den anledning gjennomfører vi et skredkurs en av dagene under ledelse av lokale skiguider. Dette er et praktisk kurs hvor du lærer hva som er viktig å ta høyde for når en skal ferdes utenfor de preparerte løypene. Alle blir tildelt en egen skredsøker og -sekk som du i løpet av dagen lærer å bruke. Når dagen er omme vil du få et kursbevis for kompetansen du nå besitter.

Turen til Zillertal er en minneverdig avslutning på tre flotte år ved St. Svithun vgs. Du vil befinne deg 3250 m.o.h., kjøre offpiste med puddersnø til knærne og tilegne deg kunnskap for å bli en mer kompetent og erfaren fjellfarer.